Πώς βλέπουν τις σπουδές Master οι εργοδότες (ΜΕΡΟΣ 3)

Το μονοπάτι του Master

Αλλά τι μαθαίνεις ακολουθώντας το μονοπάτι ενός Master; Και πέραν από τις θετικές στατιστικές που διαβάζουμε, τι πραγματικά προσφέρει ένα Master στους φοιτητές για να δικαιολογήσουμε αυτά τα νούμερα; Αν ένα Master είναι πραγματικά στις μέρες μας το “Νέο Bachelor” (που όλοι το έχουν), τι είδος δεξιότητες αναμένουν από εσένα οι μελλοντικοί εργοδότες σου;

Ένα πτυχίο Master είναι σχεδιασμένο να σε οδηγήσει στην κατάκτηση πολύ ειδικών δεξιοτήτων. Εστιάζει κυρίως σε τεχνικές δεξιότητες οι οποίες επιτρέπουν τους απόφοιτους να ξεχωρίσουν στην αγορά εργασίας. Σε όλα τα παραδείγματα, πανεπιστήμια συνεργάζονται με τοπικές επιχειρήσεις ώστε να παράσχουν ένα κατάλληλο περιβάλλον το οποίο θα αλληλεπιδρούν οι φοιτητές όπως θα ήταν στην αγορά εργασίας ενώ είναι ακόμα στο πανεπιστημιακό campus.

Με απλά λόγια, ένα μεταπτυχιακό κάνει ακριβώς αυτό που λέει το όνομά του – μετατρέπει τους μαθητές σε τεχνίτες. Πράγματι, δεν αποτελεί έκπληξη ότι το Master είναι η προτιμώμενη επιλογή για τους εργοδότες που επιθυμούν να αναθέσουν τις επιχειρήσεις τους στα χέρια των νέων επαγγελματιών. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν οι εργοδότες αντιμετωπίζουν μια άλλη κατάσταση – κάτοχος πτυχίου (Bachelor) του πανεπιστημίου, ο οποίος έχει αποκτήσει μια ευρύτερη κατανόηση του πεδίου και όχι τόσο πολλές τεχνικές δεξιότητες που απαιτούνται για να κάνει μια συγκεκριμένη εργασία εξαιρετικά καλά.

Τέλος, η ποικιλομορφία που αντιμετωπίζουν οι μαθητές, ιδιαίτερα σε προγράμματα διεθνούς μάστερ στο εξωτερικό, συχνά αποδεικνύεται ότι είναι μια πολύτιμη εμπειρία κατά την είσοδό τους στην αγορά εργασίας, δεδομένου ότι τους παρέχει μια άλλη προοπτική για τον κόσμο.

“Οι εργοδότες θα εντυπωσιαστούν από το γεγονός ότι έχετε μετακινηθεί εκτός της ζώνης άνεσης σας, ειδικά αν έχετε αναλάβει εθελοντική εργασία ή έχετε αντιμετωπίσει ορισμένες προκλήσεις κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας.”, γράφει ο “The Guardian” σε ένα άρθρο αφιερωμένο στο θέμα της διεθνούς έκθεσης .

Για πολλούς επαγγελματίες που εργάζονται, αυτή η διεθνής εμπειρία παραμένει μια χίμαιρα, διότι αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να αφιερώσουν πολύτιμο χρόνο μακριά από την εργασία για την επίτευξη του σκοπού αυτού.

Ωστόσο, για τους ξένους φοιτητές οι οποίοι έχουν την πολυτέλεια του χρόνου, το Μaster προσφέρει μια ιδανική λύση που τους ετοιμάζει για τις απαιτήσεις της σύγχρονης αγοράς εργασίας με τρόπους που ένα ή δύο χρόνια σε μια τυπική δουλειά δεν θα τους έδινε τις αντίστοιχες ευθύνες και ευκαιρίες που θα τους εξέλισσαν.
Ως εκ τούτου, οι οικονομολόγοι θα έλεγαν, ένα μεταπτυχιακό είναι ο χρυσός κανόνας της εκπαίδευσης για τους νέους επίδοξους επαγγελματίες σε όλο τον κόσμο.

Μάθε περισσότερα για τα Master στη IUF που πραγματοποιούνται σε Θεσσαλονίκη (02/02) και Αθήνα (03/02). Μη ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή τώρα για IUF Thessaloniki ή IUF Athens!