Γιατί να σπουδάσω στο εξωτερικό;

Author: Anastasia Manousaridou

Σίγουρα όλοι μας έχουμε σκεφτεί έστω και μια φορά πως είναι να σπουδάσεις στο εξωτερικό, είτε αυτό σχετίζεται με προπτυχιακές είτε με μεταπτυχιακές σπουδές. Οι σπουδές στην χωρά μας είναι κάτι γνώριμο καθώς είμαστε ήδη ενσωματωμένοι στην κοινωνία και γνωρίζουμε τον τρόπο ζωής, την κουλτούρα και τις απαιτήσεις του εκπαιδευτικού συστήματος.  Όμως όσο αφορά τις σπουδές στο εξωτερικό λόγω έλλειψης ενημέρωσης βαδίζουμε στο άγνωστο με άλυτες πορείες. Η κύρια απορία των νέων είναι «τι μου προσφέρουν οι σπουδές στο εξωτερικό;»

Οι σπουδές στο εξωτερικό είναι ίσως μια από τις πιο όμορφες και ταυτόχρονα χρήσιμες εμπειρίες για έναν φοιτητή. Σπουδάζοντας στο εξωτερικό μπορείς  να αποκτήσεις ποιοτική εκπαίδευση καθώς έχεις την δυνατότητα να σπουδάσεις(φοιτήσεις) σε κάποιο από τα αναγνωρισμένα πανεπιστήμια του κόσμου. Τα περισσότερα πανεπιστήμια είναι ευρέως αναγνωρισμένα προσφέροντας ένα πτυχίο ισάξιο σε όλες τις χώρες και από όλους τους εργοδότες. Εκτός αυτού σου δίνεται η δυνατότητα μετά την αποφοίτηση σου να παραμείνεις στην χώρα και να εργασθείς πάνω στον τομέα των σπουδών σου γνωρίζοντας και μία άλλη διαφορετική εργασιακή κουλτούρα.

Τα πανεπιστήμια του εξωτερικού φημίζονται για τις επιστημονικές έρευνες και τις καινοτομίες. Προσφέρουν στους σπουδαστές την δυνατότητα να καινοτομήσουν στον τομέα των σπουδών τους καθώς και να ολοκληρώσουν μια πλήρη ερευνά με τα πιο σύγχρονα  μέσα.

Επίσης χαρακτηρίζονται πολυπολιτισμικά καθώς υπάρχει ποικιλομορφία στις εθνικότητες των σπουδαστών. Στο πανεπιστήμιο θα βρείτε φοιτητές από κάθε άκρη του κόσμου με κοινό στόχο με τον δικό σας. Θα γνωρίσετε άτομα που μιλάνε διαφορετική γλωσσά, κουλτούρα και πολιτισμό και θα ανταλλάξετε διαφορετικές απόψεις. Θα αφομοιωθείτε με το διαφορετικό και θα μάθετε να συνεργάζεστε με άτομα διαφορετικά από εσάς.

Μπαίνεις σε μια διαδικασία εκμάθησης της ομιλούμενης γλώσσας στην χώρα υποδοχής σου. Έτσι μαθαίνεις εμπειρικά μια νέα γλωσσά και αναπτύσσεις τις ικανότητες σου πάνω σε αυτή. Με αυτό τον τρόπο γνωρίζεις μια νέα γλώσσα και γίνεσαι ακόμα πιο επιθυμητός στους μελλοντικούς εργοδότες σου.

Οι σπουδές στο εξωτερικό έχουν πολλά να σου προσφέρουν. Μια αξέχαστη εμπειρία που θα σου μείνει χαραγμένη στο μυαλό σου για πάντα. Θα αποκτήσεις επιπλέον γνώσεις στον τομέα που σε ενδιαφέρει και ταυτόχρονα θα έχεις αποκτήσει όλα τα. Μήπως ήρθε η ώρα να ξανά σκεφτείς  το μέλλον σου και  τις σπουδές σου στο εξωτερικό;