Η εμπειρία μου ως επισκέπτης στην IUF

AUTHOR: Κωνσταντίνος Χασάπης

 

Επισκέφθηκα τη Διεθνή Έκθεση Πανεπιστημίων ως ενδιαφερόμενος και δηλώνω πως οι εντυπώσεις που μου άφησε είναι απίστευτες. Αρχικά, περίμενα μια βαρετή εκδήλωση και μεγάλους σε ηλικία ανθρώπους να αναλύουν τις σπουδές στο εξωτερικό χωρίς κανένα ενδιαφέρον. Μα, ήταν μια τελείως διαφορετική εμπειρία.

Ο χώρος διεξαγωγής είναι ένα από τα δημοφιλέστερα ξενοδοχεία στη Θεσσαλονίκη, το Makedonia Palace (5*), το οποίο παρείχε μία ευρύχωρη αίθουσα, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους να περιηγηθούν άνετα στα διάφορα stands των πανεπιστημίων. Η πληθώρα από κορυφαία ακαδημαϊκά ιδρύματα τόσο εγχώρια όσο και ξένα, τα οποία δίνουν πρόσβαση στα καλύτερα εργασιακά περιβάλλοντα αποτέλεσε τη σοβαρότερη αιτία για να την επισκεφτώ. Αυτό που μου έκανε απίστευτα θετική εντύπωση ήταν η ευγένεια και προθυμία των αντιπροσώπων των πανεπιστημίων. Υπήρχε δηλαδή, ένα σύνολο από καταρτισμένους εκπροσώπους, οι οποίοι με περίσσεια διάθεση εξυπηρετούσαν και ενημέρωναν το πλήθος. Στον κάθε φοιτητή/τρια αναλογούσε χρόνος, έτσι ώστε να πληροφορηθεί συγκεκριμένα για τα προγράμματα σπουδών και τις υπηρεσίες τους. Παρέχονταν ακόμα όλες οι χρήσιμες λεπτομέρειες , εκφρασμένες αναλυτικά σε ένα πρόγραμμα σπουδών χωρίς όμως να κουράζουν. Ήταν σύγχρονα, κατανοητά και γραμμένα επιμελώς.

Με εξέπληξε ευχάριστα η παρουσία των εθελοντών στη διοργάνωση καθώς, αν και ο αριθμός των επισκεπτών ήταν τεράστιος, φρόντισαν να μην δημιουργηθούν ουρές με αποτέλεσμα η αναμονή να είναι ελάχιστη, καλύπτοντας έτσι ικανοποιητικά το εγχείρημα. Η τεχνολογία ήταν φυσικά παρούσα στο event. Θεώρησα πως αφού η τεχνολογία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας μας, καταλλήλως χρησιμοποιήθηκε το συγκεκριμένο κομμάτι.

Για μένα όμως, το ότι όλα αυτά ήταν δωρεάν (ύπαρξη συμβουλευτικής και ψυχομετρικών τεστ) είναι το πιο σημαντικό, διότι ουσιαστικά μπορούν όλοι να συμμετέχουν!

Φέτος θα βρείτε την IUF διαδικτυακά στις 18 Νοεμβρίου. Μην ξεχάσετε να κάνετε την εγγραφή σας!

See you there!