Testimonials from IUF last year

Author: Γιώργος Βαρδαλαχάκης

Μιας και οι μέρες πλησιάζουν και το ενδιαφέρον των μαθητών/φοιτητών ολοένα και αυξάνεται, είναι χρήσιμο να μάθουμε τι εστί IUF όχι όμως από επίσημες περιγραφές σε sites ή διαβάζοντας προωθητικά φυλλάδια, αλλά μέσα από τα μάτια ατόμων που έχουν ήδη μια προηγούμενη εμπειρία από την Διεθνή Έκθεση Πανεπιστημίων (IUF). Ας δούμε τι είχαν να μας πουν:

Μέσα από τα μάτια επισκέπτριας

Για ποιο λόγο είχες δηλώσει συμμετοχή; Ικανοποιήθηκαν οι προσδοκίες σου;

Πέρυσι είχα δηλώσει συμμετοχή στην έκθεση με το που είδα την ανάρτηση στο Facebook, διότι όντας φοιτήτρια ήταν αυτό που ζητούσα την παρούσα στιγμή. Μια έκθεση που θα μου έδινε την δυνατότητα να αντλήσω ό,τι πληροφορίες ήθελα για την ‘’αγορά’’ των μεταπτυχιακών από τους πλέον αρμόδιους αντιπροσώπους των πανεπιστημίων. Οι απορίες μου υπέρ καλύφτηκαν, εφόσον απαντούσαν σε ό,τι απορία τους θέτονταν κι έτσι οι προσδοκίες μου ικανοποιήθηκαν, με αποτέλεσμα φέτος να είμαι μέρος αυτού, ως εθελόντρια.

Πες μας ένα πράγμα που σου έμεινε μετά την επίσκεψή σου.

Όσον αφορά ένα από τα πράγματα που μου έμεινε ήταν ότι υπήρχε πολύ όμορφο κλίμα και οι αντιπρόσωποι τον πανεπιστημίων ήταν πρόθυμοι να σου λύσουν οποιαδήποτε απορία σχετικά με το πανεπιστήμιο και τη χώρα τους. Όπως βέβαια πρόθυμοι ήταν και οι εθελοντές, ώστε να σε κατατοπίσουν στους χώρους της έκθεσης.

Πως βοήθησε πρακτικά η επίσκεψή σου στην IUF;

Η επίσκεψή μου στην έκθεση της IUF πέρα του ότι με βοήθησε στο θέμα της πληροδοριοδότησης όπως τόνισα με βοήθησε και πρακτικά, γιατί εκτός των άλλων είχα τη δυνατότητα να εγγραφώ στα newsletter των πανεπιστημίων που με ενδιέφεραν αλλά και να τους στείλω email προκειμένου να μου λύσουν κάποιες περαιτέρω απορίες που μπορεί να είχα. Μαζί με αυτά όμως κράτησα κι ότι φυλλάδα και κάρτες συνέλλεξα, ώστε να τα έχω για όταν τα χρειαστώ.

Μέσα από τα μάτια της οργανωτικής επιτροπής

Τι απήχηση είχε πέρυσι η IUF; Τι feedback υπήρξε;

Πέρυσι είχαν έρθει περίπου 500 φοιτητές σε Αθήνα και άλλοι τόσοι σε Θεσσαλονίκη. Σίγουρα ένας όχι και τόσο μεγάλος αριθμός αν αναλογιστεί κανείς τον αριθμό των φοιτητών που υπάρχουν σε αυτές τις πόλεις. Βέβαια δεν πρέπει να ξεχάσουμε ότι ήταν η παρθενική εμφάνιση της IUF-πέρυσι GIUF. Ήταν μια αναγνωριστική χρονιά μέσα από την οποία μάθαμε πολλά για το πως συμπεριφέρεται το φοιτητικό κοινό. Είχαμε ακούσει πολύ καλά σχόλια όχι μόνο από τους φοιτητές αλλά και τους εκθέτες, κυρίως για το κλίμα που υπάρχει στην έκθεση μας. Έχουμε συνηθίσει σε πιο αυστηρά προφίλ εκθεσιακών συνεδρίων και η IUF ήταν κάτι διαφορετικό. Θέλαμε να προσφέρουμε ένα περιβάλλον στο οποίο ο ενδιαφερόμενος θα νιώσει ασφάλεια και θα μπορέσει να μάθει, να γνωρίσει και να αναλογιστεί τις μελλοντικές του επιλογές. Οι εκθέτες ήταν ευχαριστημένοι και το κοινό πήρε αυτά που ήθελε από την έκθεση. Στοχεύουμε το ίδιο και στην φετινή μας έκθεση.

Τι είναι αυτό που ενθουσίασε περισσότερο τους επισκέπτες πέρυσι;
Τι μας περιμένει φέτος;

Η ποικιλομορφία των πανεπιστημίων και των επιλογών τους. Επίσης η Edmundo, έδωσε αρκετή βοήθεια στους επισκέπτες για τη σύνταξη των αιτήσεων τους για μεταπτυχιακά.  Φέτος ο πήχης έχει ανέβει σε κάθε τομέα. Η λίστα των εκθετών απευθύνεται πλέον όχι μόνο σε φοιτητές αλλά και σε μαθητές και στόχο έχει η φετινή εμπειρία να είναι προσδιοριστική για τις μετέπειτα επιλογές τους. Ο πρωταρχικός μας στόχος είναι  η παρουσίαση των επιλογών που έχει ένας μαθητής ή φοιτητής στην μετέπειτα ακαδημαϊκή του πορεία και η επιλογή του καλύτερου για αυτόν εκπαιδευτικού προγράμματος/σχολή φοίτησης.

Αυτό το επιτυγχάνουμε μέσα από πολλές δραστηριότητες, τις οποίες μπορείτε να βρείτε αναλυτικά στο site μας iuf.gr. Παρόλα αυτά θα ήθελα να τονίσω μία από τις παροχές που προσφέρουμε, το ψυχομετρικό τεστ Horizon της Orientum, με το οποίο μπορείς να ανακαλύψεις τις επαγγελματικές και εκπαιδευτικές κλίσεις σου και τα θέλω σου. Ένα τεστ που μπορεί ο καθένας να βρει στην έκθεση μας χωρίς καμία χρέωση. Για τα υπόλοιπα θα σας συμβούλευα να μας επισκεφτείτε είτε στη Θεσσαλονίκη ή στην Αθήνα. Σας περιμένουμε!