Ταξίδι στα πανεπιστήμια του κόσμου.

Author: Βικτώρια Δίπλα

Λίγες μέρες έμειναν για τη μεγαλύτερη πανεπιστημιακή έκθεση σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη. Πάμε να δούμε πιο αναλυτικά όμως γιατί είναι τόσο σημαντικό να έρθεις και τι μπορείς να κάνεις μέσα σε μια τέτοια έκθεση. Ακολουθούν τα σημαντικά points.

  1. Αφού έκανες την αίτηση μπορείς να περιηγηθείς και να προετοιμαστείς για το ταξίδι σου ψάχνοντας τα πανεπιστήμια που θα παρευρεθούν στην έκθεση. Τα βρήκες; Είναι πολλά αλλά θα σου κάνουν κάποια σίγουρα “click”. Διάλεξες τον προορισμό σου λοιπόν. Αναζήτησε τώρα τι σε ενδιαφέρει στο προορισμό σου, τι προγράμματα προσφέρει και για ποιο ενδιαφέρεσαι να ¨ταξιδέψεις¨ εσύ.  Πολύτιμος χρόνος σώζεται, όταν ξέρεις που να πας και έρχεσαι προετοιμασμένος.
  2. «Αλλά αν είναι να τα ψάξω όλα εγώ, τι ρόλο έχει η έκθεση και οι εκπρόσωποι των πανεπιστημίων» η επόμενη εύλογη ερώτηση. Θα σου πω αμέσως. Όπως έκανες την ερώτηση αυτόματα τώρα, έτσι αναμενόμενο είναι να σου γεννηθούν από την έρευνά σου και άλλες ερωτήσεις. Σημείωσέ τες θα σου φανούν χρήσιμα και πάλι. Χρησιμοποίησέ τα. Φέρε τον κόπο σου, τα εφόδιά σου, μαζί στην έκθεση, σε αυτό το ¨ταξίδι¨ καλό είναι, όπως και σε κάθε ταξίδι, να είσαι προετοιμασμένος.
  3. Και το σημαντικότερο από όλα. Ρώτα και μη φοβηθείς να μιλήσεις στους εθελοντές ή και στους εκθέτες. Είναι απλό να μιλήσεις με τους εθελοντές (που ξέρεις μπορεί να πετύχεις και μένα) μέχρι την επικοινωνία με άλλους επισκέπτες. Οι πρώτοι έχουν γνώση κάποιοι από το προηγούμενο event αλλά όλοι και από το τρέχον και θα σε καθοδηγήσουν σωστά σε αυτή σου την αναζήτηση. Οι δεύτεροι έχουν ο καθένας τους μια ιστορία να σου πουν, μέσα από τις ιστορίες τους, τα θέλω τους, μπορεί να περιγράφουν και τα δικά σου.
  4. Τέλος, οι άνθρωποι με τους οποίους θα συναναστραφείς στο event,στα workshops και στις εκθέσεις, είναι όλοι διαφορετικοί και άγνωστοι προς εσένα, αλλά μη ξεχνάς είναι εκεί για σένα. Αρκεί να κάνεις μια ερώτηση και θα δεις πως θα ¨λυθούν¨ αμέσως. Δεν χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια είσαι ήδη πάνω στο πλοίο, λύσε τα σχοινιά και φύγαμε για το ταξίδι, ποίος ξέρει μπορεί και της (ακαδημαϊκής)  ζωή σου.