ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ – ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Author: Maria Antoniadou

  Έχεις αναρωτηθεί ποτέ εάν θέλεις να συνεχίσεις τις σπουδές σου σε μεταπτυχιακό επίπεδο; Η επιλογή ενός μεταπτυχιακού προγράμματος σήμερα αποτελεί μία από τις σημαντικότερες αποφάσεις της εκπαιδευτικής και επαγγελματικής σου ανέλιξης. Την τελευταία δεκαετία τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό παρατηρείται συνεχής αύξηση του αριθμού των φοιτητών που επιλέγουν να ενταχθούν σε ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, ακόμη και σε πεδίο διδακτορικής έρευνας.

  Ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα (MA, MSc, MPhil, MBA, MAcc, MFin, LLM) χαρακτηρίζεται αφενός ως γέφυρα στην εξειδίκευση και εμβάθυνση των γνώσεων σε έναν συγκεκριμένο επιστημονικό κλάδο, και αφετέρου ως ένα πρόσθετο εκτιμώμενο προσόν, το οποίο θα οδηγήσει αργότερα στην εύρεση εργασίας.

  Σε κάθε περίπτωση η επιλογή μεταπτυχιακού προγράμματος είναι μια πολύ δύσκολη απόφαση κατά τη λήψη της οποίας θα πρέπει να ληφθούν υπόψη διάφοροι παράγοντες.

  Εκτός από τους σαφείς στόχους και την προσωπική σου έρευνα, ως υποψήφιος μεταπτυχιακός φοιτητής, η IUF (International University Fair) -μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων- έρχεται για να αποτελέσει το κλειδί στην απόφασή σου. Εκεί, θα έχεις τη δυνατότητα να έρθεις σε επαφή με ειδήμονες εκπαιδευτικούς συμβούλους, καθώς επίσης και τους ίδιους τους εκπροσώπους των 30+ ιδρυμάτων, οι οποίοι θα σου προσφέρουν έγκυρη πληροφόρηση και συμβουλευτική για το ακαδημαϊκό ή επαγγελματικό σου μέλλον.

 Ειδικότερα,  θα έχεις την ευκαιρία να παρακολουθήσεις Σεμινάρια και Workshops με στόχο:

  • να πληροφορηθείς έγκυρα για τις σπουδές, τα επαγγέλματα και την αγορά εργασίας.
  • να μάθεις να αναζητάς, να επεξεργάζεσαι και να αξιολογείς πληροφορίες, καθώς και να διερευνάς εναλλακτικές εκπαιδευτικές και επαγγελματικές διεξόδους, με στόχο τη δια βίου επαγγελματική σου ανάπτυξη στη σημερινή κοινωνία της δια βίου μάθησης.
  • να αποκτήσεις πληρέστερη γνώση των χαρακτηριστικών της προσωπικότητάς σου, των ενδιαφερόντων σου και των ικανοτήτων-δεξιοτήτων σου, παραγόντων που αναμφισβήτητα επηρεάζουν τις εκπαιδευτικές και επαγγελματικές σου επιλογές.
  • να λάβεις την απόφαση που σου ταιριάζει καλύτερα σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχεις συγκεντρώσει για εσένα, για τις σπουδές & τα επαγγέλματα που σε ενδιαφέρουν.