Λίγα λόγια για τους εθελοντές της IUF

AUTHOR: Ειρήνη Αλοϊζου

Μια λαϊκή ρύση αναφέρει ότι αν δεν τιμήσεις το σπίτι σου, αυτό θα πέσει να σε πλακώσει. Έτσι σε λίγες γραμμές θα σας αναφέρω ποιοι κρύβονται πίσω από την οργάνωση της μεγαλύτερης Διεθνούς Έκθεσης Πανεπιστημίων που θα γίνει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη σε λίγες μόνο μέρες.

Κάποιος θα πίστευε ότι η ζωή του φοιτητή αποτελείται από βόλτες, ξενύχτια  και καφέδες. Τι και αν είναι αλήθεια. Τα φοιτητικά αυτά χρόνια θα στιγματίσουν την λογική,  την δράση και τον χαρακτήρα μας σε θέματα που αφορούν το μέλλον το δικό μας και της κοινωνίας μας. Και ένα ζήτημα που αφορά τους φοιτητές εθελοντές της IUF είναι οι σπουδές τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.


Οι εθελοντές της IUF είναι μια δραστήρια και δημιουργική ομάδα, που στηρίζει με πάθος, ζήλο και ανιδιοτέλεια την οργάνωση της μεγαλύτερης Έκθεσης Πανεπιστημίων συμμετέχοντας ενεργά στις δράσεις  της , προβάλλοντας και προωθώντας το έργο αυτό. Αφιερώνοντας προσωπικό χρόνο, προσφέροντας ανάλογα με τις γνώσεις, τις εμπειρίες, τις πεποιθήσεις και τις ικανότητες τους.

Ένας εθελοντής  IUF, δύο μήνες πριν την μεγάλη έκθεση, ξεκινάει την προετοιμασία της. Βάζει τα πρώτα λιθαράκια για την ανάπτυξη του επίπεδου σπουδών στην Ελλάδα, προωθεί, οργανώνει και επικοινωνεί με πανεπιστήμια και φορείς που θα παρευρίσκονται στην έκθεση και λαμβάνει μέρος σε ομαδικά project.  Απασχολείται όμως και την ημέρα της έκθεσης σε θέσεις εγγραφών, ενημέρωσης, εξυπηρέτησης παρευρισκομένων και βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με μαθητές και φοιτητές.

Η συμβολή τους προσφέρει σημαντικά σε μαθητές και φοιτητές. Η βασική αυτή ανταμοιβή σε συνδυασμό με τις διαχρονικές φιλίες που θα αναπτυχθούν ανάμεσα στους εθελοντές και τις εμπειρίες που θα βιώσουν  δημιουργεί έναν συλλογικό στόχο για το επίπεδο σπουδών στην χωρά μας. Θα ζήσουν μια αξέχαστη και ωφέλιμη εμπειρία που στοχεύει στην σωστή ενημέρωση των μαθητών και φοιτητών. Καθώς και τον ίδιων.

Εμείς οι εθελοντές της IUF θα σε περιμένουμε την Σάββατο 8 Φεβρουαρίου στην Αθήνα  και Κυριακή 9 Φεβρουαρίου στην Θεσσαλονίκη. Έλα να μας γνωρίσεις από κοντά και να στηρίξεις και εσύ το έργο μας, πρώτα για τον εαυτό σου και μετά για εμάς. Θα χαρούμε να σε δούμε εκεί.