Η Κύπρος είναι μία κορυφαία ακαδημαϊκή επιλογή

 

Η IUF φιλοξενεί και πανεπιστήμια της Κύπρου έτσι ώστε να ενημερωθείς για τα διαθέσιμα προγράμματα σε προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό επίπεδο!

Για ποιους λοιπόν λόγους να επιλέξεις την Κύπρο για τις σπουδές σου;

  • Αρχικά, η Κύπρος είναι ισότιμο μέλος της ΕΕ. Έτσι, τα πτυχία που προσφέρει είναι πλήρως αναγνωρισμένα από όλους τους παγκόσμιους φορείς. 
  • Όπως είναι γνωστό, με επίσημη γλώσσα τα ελληνικά, οι Έλληνες δεν αντιμετωπίζουν κανένα θέμα όσον αφορά την προσαρμογή τους. Η Κύπρος είναι ένας από τους πιο προσιτούς προορισμούς του εξωτερικού, από αυτή την άποψη.
  • Ο τρόπος ζωής, το φαγητό, η νυχτερινή ζωή, οι συνήθειες είναι ίδιες με την Ελλάδα. Ένας φοιτητής θα περάσει συναρπαστικά ταυτόχρονα με τις σπουδές του.
  • Το Κυπριακό κράτος προσφέρει δωρεάν στέγαση, σίτιση, υποτροφίες αλλά και επιδόματα στους Έλληνες φοιτητές, με ορισμένες προϋποθέσεις. Μπορεί κάθε νέος να πάρει αυτή την ευκαιρία για δραστική μείωση των εξόδων.
  • Οι επιδόσεις των Κυπριακών Πανεπιστημίων πραγματικά είναι άξιες επαίνων. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, χάρη στις επίμονες και σταθερές προσπάθειες τους, έχουν καταφέρει να πρωτοπορήσουν και να καταστούν ηγετικοί παράγοντες στην Νοτιοανατολική Ευρώπη!

Τέλος, για να τονιστεί η σημασία που δίνει η Κύπρος στην εκπαίδευση, ας αναφερθεί το γεγονός πως ξοδεύεται σε αυτή το τρίτο μεγαλύτερο ποσοστό από το ΑΕΠ στην Ευρώπη. Αμέσως μετά τη Σουηδία και τη Δανία!

Για περισσότερες πληροφορίες και αποκλειστική ενημέρωση από τους εκπροσώπους κάθε πανεπιστημίου, ελάτε να γνωρίσετε πανεπιστήμια της Κύπρου στη Virtual IUF στις 14 Απριλίου.

See you there!