Κύπρος: Μια ακαδημαϊκή ζωή που θα σε εκπλήξει ευχάριστα!

AUTHOR: Κωνσταντίνος Χασάπης

Η IUF και φέτος θα φιλοξενήσει κάποια από τα κορυφαία πανεπιστήμια της Κύπρου έτσι ώστε να ενημερωθείς για τα διαθέσιμα προγράμματα σε προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό επίπεδο!

Για ποιους λοιπόν λόγους να επιλέξεις την Κύπρο για τις σπουδές σου;

  • Αρχικά, η Κύπρος είναι ισότιμο μέλος της ΕΕ, οπότε τα πτυχία που προσφέρει είναι πλήρως αναγνωρισμένα από όλους τους παγκόσμιους φορείς. 
  • Όπως είναι γνωστό, με επίσημη γλώσσα τα ελληνικά, οι Έλληνες δεν αντιμετωπίζουν κανένα θέμα όσον αφορά την προσαρμογή τους, καθιστώντας την Κύπρο έναν από τους πιο προσιτούς προορισμούς του εξωτερικού, από αυτή την άποψη.
  • Ο τρόπος ζωής, το φαγητό, η νυχτερινή ζωή, οι συνήθειες είναι ίδιες με την Ελλάδα. Ένας φοιτητής θα περάσει συναρπαστικά ταυτόχρονα με τις σπουδές του.
  • Το Κυπριακό κράτος προσφέρει δωρεάν στέγαση, σίτιση, υποτροφίες αλλά μέχρι και επιδόματα στους Έλληνες φοιτητές, με ορισμένες προϋποθέσεις, δίνοντας την ευκαιρία για δραστική μείωση των εξόδων.
  • Οι επιδόσεις των Κυπριακών Πανεπιστημίων πραγματικάείναι άξιες επαίνων. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, χάρη στις επίμονες και σταθερές προσπάθειες τους, έχουν καταφέρει να πρωτοπορήσουν και να καταστούν ηγετικοί παράγοντες στην Νοτιοανατολική Ευρώπη!

Τέλος, για να τονιστεί η σημασία που δίνει η Κύπρος στην εκπαίδευση, ας αναφερθεί το γεγονός πως ξοδεύεται σε αυτή το τρίτο μεγαλύτερο ποσοστό από το ΑΕΠ στην Ευρώπη, αμέσως μετά τη Σουηδία και τη Δανία!

Για περισσότερες πληροφορίες και αποκλειστική ενημέρωση από τους εκπροσώπους κάθε πανεπιστημίου, θα μας βρεις στις 8 Φεβρουαρίου στο Divani Caravel Hotel στην Αθήνα και στις 9 Φεβρουαρίου στο Makedonia Palace στη Θεσσαλονίκη.

See you there!