Βρίσκοντας αυτό που θέλω

Author: Βικτώρια Δίπλα

Στη κουλτούρα μας ,είμαι σίγουρη, θα έχεις παρατηρήσει μια εμμονή και μια θεοποίηση του ενός και μόνο σωστού δρόμου , του πραγματικού καλέσματος μας πάνω σε τούτη τη γη, εμμονή με το ένα και μοναδικό αντικείμενο απασχόλησής. Ποιο είναι όμως το αντικείμενο αυτό;; Ιδού η μεγίστη απορία. Η απάντηση συνήθως μας επιβάλλεται σχεδόν υποσυνείδητα ( ξέρεις το υποσυνείδητο με τα πολλά ονόματα : Γονείς, Σχολείο, Κοινωνικό περιβάλλον). Κι όντως είναι τόσο εύκολο να αφήσουμε όλους αυτούς τους μηχανισμούς να διαλέξουν για μας. Έρχεται όμως μια μέρα που καλούμαστε να διαλέξουμε ανάμεσα σε αυτό που είναι σωστό και σε αυτό που είναι εύκολο. Πάμε λοιπόν να δούμε πως θα έκανες το σωστό για τον εαυτό σου και για το μέλλον σου, .

  1. Πρώτα και βασικότερα απ όλα τα καλά και χρήσιμα που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου είναι να μην ακούς τους άλλους ή τουλάχιστον να φιλτράρεις αυτά που θα σου πουν. Να ακούς προσεκτικά αλλά αυτούς που ξέρουν. Οι φοιτητές των πανεπιστημίων είναι ίσως οι μόνοι κατάλληλοι να σου πουν την αλήθεια για τις επιλογές σου και πώς να κάνεις, για αρχή, αυτή που σου ταιριάζει σύμφωνα με τα ενδιαφέροντά σου. Πώς θα τους βρεις; Τσέκαρε τους Unique Minds. Φοιτητές από όλα τα πανεπιστημιακά ιδρύματα θα σου δώσουν απαντήσεις, γιατί συνήθως οι μεγαλύτεροι άνθρωποι είναι  ήδη κουρασμένοι από χρόνια εργασίας και χρόνια απόστασης από το ακαδημαϊκό παρελθόν τους, άρα μάλλον ακατάλληλοι για το μέλλον σου.
  2. « Και πως θα επιλέξω ανάμεσα στα ενδιαφέροντά μου ;» θα ρωτήσεις και πάλι και καλά θα κάνεις. Σίγουρα ρωτώντας θα τα βρεις όλα. Ρωτώντας τον εαυτό σου με τι θέλει να καταπιαστεί, τι σου κινεί την περιέργεια τώρα, τι σε ενθουσιάζει να μάθεις. Δεν υπάρχει μία και μόνο σωστή απάντηση. Υπάρχει η αναζήτηση με τον εαυτό σου και σε αυτή σου την προσπάθεια μπορεί να σε βοηθήσει το ερωτηματολόγιο της Orientum, να ανακαλύψεις ίσως πράγματα και ιδέες που είχες μέσα σου χωρίς καν να το ξέρεις.

Δεν υπάρχει ένας μόνο δρόμος. Μόνο μια λύση. Υπάρχει το ενδιαφέρον σου να μάθεις και να αναπτυχθείς, σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Ο κόσμος είναι γεμάτος δύσκολα προβλήματα και χρειαζόμαστε ανθρώπους σαν και σένα, με θάρρος να τον γνωρίσουν, να αποτύχουν, να προσπαθήσουν και να αρχίσουν ξανά. Αρκεί να κάνεις την αρχή. Εμείς θα είμαστε εκεί μαζί σου, στην ημερίδα της IUF . Στις 2 & 3 Φεβρουαρίου ξεκινάμε το ταξίδι, θα έρθεις μαζί;