Συμβουλευτική για επιλογή μεταπτυχιακού

 

 

 

 

 

AUTHOR: Έρρικα Λώλου

Αγαπητέ φοιτητή καλησπέρα! Μία από τις σπουδαιότερες αποφάσεις που θα κληθείς να λάβεις, είτε στη διάρκεια είτε μετά τη λήξη των σπουδών σου, είναι η παρακολούθηση ενός μεταπτυχιακού προγράμματος. Συνηθισμένες σκέψεις που σε ταλανίζουν αφορούν το ποιο πρόγραμμα να επιλέξεις και για ποιο λόγο να το κάνεις. Όμως μην αγχώνεσαι! Η IUF (International University Fair) σου έχει τη λύση.

  Αναμφίβολα, η επιλογή ενός μεταπτυχιακού προγράμματος αποτελεί έναν σημαντικό σταθμό τόσο στην ακαδημαϊκή όσο και στην επαγγελματική πορεία του καθενός.

  Οι μεταπτυχιακές σπουδές επωφελούν το άτομο ποικιλοτρόπως. Πιο συγκεκριμένα, αποτελεί ένα ξεχωριστό μέσο για την περαιτέρω εξειδίκευση στον εκάστοτε επιστημονικό κλάδο προσφέροντας περισσότερες γνώσεις για το αντικείμενό του. Παράλληλα, ωστόσο, αποτελεί ένα σημαντικό όπλο στη φαρέτρα του νέου εργαζομένου κι ως εκ τούτου τον βοηθά, ενδεχομένως, στη διαδικασία εύρεσης επαγγέλματος όντας ένα επιπλέον προσόν.

  Όπως προαναφέρθηκε, η IUF είναι δίπλα σε κάθε φοιτητή που ετοιμάζεται να λάβει αυτή τη μεγάλη απόφαση κι έτοιμη να τον βοηθήσει να ξεπεράσει οποιονδήποτε ενδοιασμό του. Όμως, τί ακριβώς είναι η IUF;

  Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες και πιο δυναμικές εκθέσεις πανεπιστημίων – τόσο ελληνικών όσο και ξένων. Η έκθεση φιλοξενεί εξειδικευμένους συμβούλους, καθώς και τους ίδιους τους εκπροσώπους 35 περίπου ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, οι οποίοι αναλαμβάνουν την πλήρη και λεπτομερή ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων.

  Πιο αναλυτικά, η έκθεση παρέχει έγκυρες κι αξιόπιστες πληροφορίες για οτιδήποτε έχει σχέση με τα μεταπτυχιακά προγράμματα, καθώς και με τις απορίες του κάθε φοιτητή ξεχωριστά. Ταυτόχρονα, δίνει την ευκαιρία στους ενδιαφερόμενους να έρθουν σε επαφή με ειδήμονες εκπροσώπους, οι οποίοι θα τους δώσουν το έναυσμα για να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους, τις κλίσεις τους και εν τέλει την προσωπικότητά τους, αποκτώντας μία σφαιρική αντίληψη των ξεχωριστών δυνατοτήτων τους, αρετή που θα συνδράμει σε μεγάλο βαθμό στη διαδικασία επιλογής εργασίας στο μέλλον. Επιπλέον, η συζήτηση κι η έρευνα σε συνεργασία με τους ειδικούς θα βοηθήσει τους ενδιαφερόμενους να εξοικειωθούν με τη διαδικασία αναζήτησης πληροφοριών για τέτοιου είδους ζητήματα και να διευκολυνθούν στην προσωπική τους έρευνα. Τέλος, ενδέχεται η εποικοδομητική συζήτηση κι η ενδελεχής ενημέρωση από τους ειδικούς εκπαιδευτικούς να οδηγήσει κάποιον στην οριστική λήψη της απόφασής του.