Πώς βλέπουν τις σπουδές Master οι εργοδότες (ΜΕΡΟΣ 2)

…Τέλος καλά, όλα καλά 

Όσο ζοφερή και να είναι αυτή η ιστορία και μπορεί να ακούγεται, το να πάρεις ένα μεταπτυχιακό είναι στην πραγματικότητα μια αρκετά σταθερή επενδυτική ιδέα, όπως αποδεικνύεται από πολυάριθμες εκθέσεις και μελέτες.

Σύμφωνα με την τελευταία κατάταξη από τους Financial Times (FT) που δείχνει τα επίπεδα απασχόλησης των αποφοίτων στα Μάστερ των Χρηματοοικονομικών (MIF),  τρεις μήνες μετά την αποφοίτηση, το 70% των φοιτητών που δεν είχαν προηγουμένως καμία εργασιακή εμπειρία, είχε καταφέρει να “προσγειωθεί” σε μια δουλειά στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Οι φοιτητές με προηγούμενη εργασιακή εμπειρία “σκοράραν” ακόμη υψηλότερα, με 4 στους 5 ανθρώπους σταθερά να απασχολούνται σε κάποια εταιρία εντός των τριών μηνών από την αποφοίτηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα στατιστικά αυτά στοιχεία προέρχονται από τα ίδια τα πανεπιστήμια και αντικατοπτρίζουν μόνο τους αποφοίτους που παρευρίσκονταν στη σχολή τους. Αυτό σημαίνει ότι τα δεδομένα προέρχονται μόνο από πραγματικά άτομα και όχι υποθετικά δεδομένα.

Με όλα αυτά κατά νου είναι ασφαλές να πούμε ότι αυτοί οι αριθμοί δίνουν μια πολύ πειστική εικόνα. Είναι μια αντανάκλαση του τι μπορεί να κάνει ένας Μεταπτυχιακός Τίτλος δηλαδή να φέρει εις πέρας την κύρια υπόσχεσή του: να είναι μια επίμονη θεραπεία για την ανεργία και μια απάντηση στο τέλμα του εργατικού δυναμικού που εξηγήσαμε στο ΜΕΡΟΣ 1 του άρθρου.

Επιπλέον, μια έκθεση από το 2016 GMAC σχετικά με τις προοπτικές των μελλοντικών αποφοίτων δείχνει ότι ο ετήσιος ρυθμός αύξησης των μισθών των αποφοίτων με Μεταπτυχιακές Σπουδές στη Λογιστική (MiA) είναι το υψηλότερο στην κλίμακα η οποία περιλαμβάνει ακόμη προγράμματα όπως MBA και άλλα πτυχία από εξειδικευμένα Master που βρίσκονται στο 10,6%. Το δεύτερο υψηλότερο είναι το Μάστερ στα Χρηματοοικονομικά (MiF), που είναι στο 9,4%. Το Mαster στο Management (MiM) βρίσκεται αξιοσέβαστα στην τέταρτη θέση, με ποσοστό αύξησης 7,6%. Τέλος, αυτό που είναι αξιοσημείωτο να κρατήσουμε είναι ότι τα τρία  αυτά προγράμματα Master μπορείς να τα κάνεις απόσβεση σε λιγότερο από δύο χρόνια – λίγο περισσότερο από ένα χρόνο και μισό για τους αποφοίτους MiA, 1 έτος για τους αποφοίτους MiM και λιγότερο από ένα χρόνο για τους ΜiF πτυχιούχους.

Γνώρισε προγράμματα Master από πανεπιστήμια 7 χωρών στη IUF αυτό τον Φεβρουάριος σε Θεσσαλονίκη (02/02) και Αθήνα (03/02). Κάνε λίγο scroll down παρακάτω και κάνε εγγραφή σε μια νέα εμπειρία.